Het is ma 25 sep 2017, 14:29
sponsor
Aquaflora - Sponsor

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]





Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 
Auteur Bericht
 Berichttitel: CO2 atomizer lijkt nog steeds verstopt te zijn...
BerichtGeplaatst: wo 16 okt 2013, 08:03 
Offline
Leerling
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd op: vr 01 maart 2013, 02:11
Berichten: 519
Woonplaats: Shenzhen, China
Ik heb nu 2 keer een van mijn inline atomizer schoon gemaakt, een keer een uur in chloor later weken en een keer 24 uur in H2O2 hydrogen peroxide......maar nog steeds krijg ik weinig tot geen CO2 door dat ding geperst (de bubbel teller is slecht 2 per seconde)
De andere atomizer doet het wel goed (deze is echter nog nieuw). Bijde worden gevoed door een 2 liter CO2 drukfles, maar ook toen ik nog slechts een atomizer had was dit al een problem..

Iemand die mij raad kan geven wat te doen?

_________________
Martin 在中国


Omhoog
 

 Berichttitel: Re: CO2 atomizer lijkt nog steeds verstopt te zijn...
BerichtGeplaatst: wo 16 okt 2013, 15:50 
Offline
Gezel
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd op: di 19 maart 2013, 18:11
Berichten: 493
Woonplaats: Brielle
Hoe hoog staat je druk, want ze hebben vrij veel druk nodig.

_________________
It’s nice to be important, but it’s more important to be nice


Omhoog
 

 Berichttitel: Re: CO2 atomizer lijkt nog steeds verstopt te zijn...
BerichtGeplaatst: do 17 okt 2013, 04:44 
Offline
Leerling
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd op: vr 01 maart 2013, 02:11
Berichten: 519
Woonplaats: Shenzhen, China
hmmmm :? .....Ik weet helaas de druk niet, hier was een CO2 fles met druk meter (2 metertjes) moeilijk tot niet te verkrijgen ...als de fles net gevuld is doet hij het inderdaad beter....misschien overschakelen naar een "normale" in de tank atomizer

_________________
Martin 在中国


Omhoog
 

 Berichttitel: Re: CO2 atomizer lijkt nog steeds verstopt te zijn...
BerichtGeplaatst: do 17 okt 2013, 11:33 
Offline
Groentje
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd op: do 14 feb 2013, 21:23
Berichten: 53
Atomizers hebben een gemiddelde druk nodig van 2,5 bar. Maar als je zegt dat 1 atomizer het wel doet en de andere niet dan vraag ik me af of die atomizer die het niet doet nog wel goed is.

Je zou inderdaad kunnen overstappen naar een diffusor. Ik gebruik nu zelf een co2 reactor. De nederlandse variant van de Ista Max-Mix reactor. Deze doet het bij mij geweldig. Heeft geen hoge druk nodig en Co2 wordt nagenoeg 100% opgelost. Tevens heb je minder techniek in je bak.

Overdag hoor je de reactor wel, de rotoren draaien namelijk 24/7 en door de co2 toevoeging hoor je het "klotsende"geluid. Zo gauw alle co2 is opgelost in de reactor (er van uitgaande dat je geen co2 toevoegd wanneer je verlichting uitgaat) is het geluid ook verdwenen. Voor mij geen diffusors of atomizers meer.

Ow, let wel dat de circulatie van je filter door deze reactor minder wordt.


Omhoog
 

 Berichttitel: Re: CO2 atomizer lijkt nog steeds verstopt te zijn...
BerichtGeplaatst: do 17 okt 2013, 14:06 
Offline
Leerling
Avatar gebruiker
 Profiel

Geregistreerd op: vr 01 maart 2013, 02:11
Berichten: 519
Woonplaats: Shenzhen, China
bedankt voor jullie reacties...ik denk dat ik voor nu inderdaad effe terug grijp naar twee defusers, op die manier kan ik ook weer beter kijken naar de flow in de bak en die defusers kosten daarbij gelukig ook nog bijna niks

_________________
Martin 在中国


Omhoog
 

 Berichttitel: Re: CO2 atomizer lijkt nog steeds verstopt te zijn...
BerichtGeplaatst: ma 22 aug 2016, 13:47 
Offline
Moderator
Moderator
 Profiel

Geregistreerd op: vr 19 aug 2016, 11:11
Berichten: 192
Woonplaats: Omgeving Rotterdam
Ik leg de atomizer helemaal onder in keukenazijn voo1 dag. Daarna op mijn werk met een luchtspuit verder schoon spuiten(wat een luxe, ik weet het).

_________________
140x70x80 waterhoogte


Omhoog
 

 Berichttitel: Re: CO2 atomizer lijkt nog steeds verstopt te zijn...
BerichtGeplaatst: ma 29 aug 2016, 19:26 
Offline
Groentje
Avatar gebruiker
   Profiel

Geregistreerd op: ma 15 feb 2016, 19:28
Berichten: 44
Woonplaats: IJmuiden
Is er geen ruimt over om over te stappen naar een reactor?
De Co2 wordt beter gebruikt en er is niet zo'n hoge druk nodig.

_________________
Willem

Aquarium,vijver,terrarium en paludarium hobby bazaar
Verkoop van uw overbodige aquarium artikelen.


Omhoog
 

 Berichttitel: Re: CO2 atomizer lijkt nog steeds verstopt te zijn...
BerichtGeplaatst: ma 29 aug 2016, 20:05 
Offline
Moderator
Moderator
 Profiel

Geregistreerd op: vr 19 aug 2016, 11:11
Berichten: 192
Woonplaats: Omgeving Rotterdam
Ik heb ook een reactor gehad en vond het dat er toch behoorlijk in uitstroom liters wordt ingeleverd.

Ben er na 1 week mee gestopt, ook omdat hij mijn hoge aantal bellen niet aan kon.

Maar het is zeker aan te bevelen voor mensen die een hoge capaciteit filter hebben die met drukvermindering nog steeds 3x per uur minimaal hun bak kunnen filteren.

_________________
140x70x80 waterhoogte


Omhoog
 

Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 8 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT [ Zomertijd ]



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron